Welkom bij de Scouts

Op deze pagina is alle informatie te vinden betreft de Scouts,  dit is een speltak in de leeftijd tussen de 11 en 15 jaar

Heb je zelf een stukje voor de site? Mail dat dan naar ons!

Wil je 'live' komen kijken naar wat wij allemaal doen? Kom gerust een keer langs of neem eerst contact op.

Wij wensen je alvast veel plezier!

Met vriendelijke Scouting groeten,

De Scoutsleiding

Wie zijn de Scouts?

Dit is de speltak voor leden van 11 t/m 15 jaar en is gericht op het buitenleven en het leren omgaan met verschillende technieken, de natuur op het water en voor jezelf en elkaar zorgen. Onze groep bestaat zowel uit jongens als uit meisjes.

Bij de scouts beleef je veel actie en uitdagende avonturen samen met je vrienden. Met elkaar leer je samenwerken, pionieren (met houten palen en touw een constructie maken zoals een keuken of schommel), hakken, kampvuur stoken, eten koken, tochttechnieken, zeilen en nog veel meer. Daarnaast doen we leuke spelletjes en is er veel afwisseling in de activiteiten. Soms speel je met elkaar en soms juist tegen elkaar.

Algemene info

Onze scouts komen iedere vrijdagavond van 19:15 uur tot 21:15 uur bij elkaar (behalve tijdens de vakantie en feestdagen). Tijdens deze opkomsten doen we veel activiteiten en krijgen de scouts verschillende technieken aangeleerd. Als ze één van deze technieken onder controle hebben en aan bepaalde eisen kunnen voldoen, dan kunnen ze hier één van de vaardigheidsinsigne voor behalen. De activiteiten tijdens opkomst worden uitgevoerd met de hele groep of in je eigen patrouille.

Op het moment werken de Landscouts samen met de Waterscouts,  dit omdat het leden aantal terug gelopen is in de afgelopen jaren en wij hierdoor wel een diverse en uitgebreid aanbod voor de opkomst kunnen aanbieden,
Hierdoor word er naar gestreefd om op z'n minst in het zomer seizoen één keer per maand de mogelijkheid gegeven om te gaan zeilen op de "Stierop", dit is wel afhankelijk van het weer.
Ook zullen er opkomsten besteed worden aan uitleg omtrent het zeilen, hierbij moet je denken aan alle regels op het water en hoe zit een zeilboot in elkaar.

Contact

Je mag komen kijken wanneer jij dat wil, maar je kan ook van tevoren even mailen met Menna, zij is de teamleider van de scouts. Zij kan je te woord staan en helpen bij het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak. Dit kan via (E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) Wanneer je mailt vermeld dan wel even je naam en telefoonnummer zodat zij contact met je op kan nemen.

Hopelijk zien we je snel bij de Scouts!

Nieuwe kinderen mogen bij ons eerst 3 opkomsten komen kijken  of ze het leuk vinden om bij de Scouting te gaan. Besluiten ze om te blijven dan zullen ze op de installatiedag worden geïnstalleerd. Ze zeggen dan de belofte op en krijgen insignes opgespeld op de Scoutfit en de scouting Koog-Zaandijk das. Elke speltak heeft een eigen blouse in een eigen kleur. Zo herkent iedereen de speltak aan de kleur van de blouse. Bij de ScoutShop kan de nieuwe Scoutfit van desbetreffende speltak worden gekocht of eventueel via internet worden aangeschaft.

Via het inschrijfgeld krijgen nieuwe leden eenmalig de SKZ-das, het installatieteken van Scouting Nederland, de Regiobadge, het groepsnaambandje en het speltakteken.

Ik wil mijn kind inschrijven