Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Bevers spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof, Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

Algemene Informatie

De opkomst van onze Bevers is elke zaterdag van 13:30 tot 15:30. (Muv Vakanties en feestdagen) Hun leeftijd is van 5 tot 7 jaar en de groep bestaat uit zowel jongens als meisjes. Zij dragen rode blouses met de SKZ groepsdas. Je mag sowieso 2 keer mee komen draaien om te kijken of je het wel echt leuk vindt en dan pas hoef je te beslissen of je lid wordt van onze groep. Voor meer info over onze groep kun je heel veel vinden op deze site. wil je meer weten stuur dan even een mail.

Het leidingteam bestaat uit:

Timoh Brugman (Stanley Stekker)(teamleider)
Jesse van Leeuwen (Kees Kaas)
Ralph Stoffers (Ralph Rudolf)
Jeroen Kleingeld (Bas Bos)

Contact

Je mag komen kijken wanneer jij dat wil, maar je kan ook van te voren even mailen met Timoh, hij is de teamleider van de Esta's. Hij kan je te woord staan en helpen bij het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak. Dit kan via (E-mail bevers@scoutingkoogzaandijk.nl) Wanneer je mailt vermeld dan wel even je naam en telefoonnummer zodat hij contact met je op kan nemen.

Hopelijk zien we je snel bij de Bevers!

Nieuwe kinderen mogen bij ons eerst 3 opkomsten komen kijken  of ze het leuk vinden om bij de Scouting te gaan. Besluiten ze om te blijven dan zullen ze op de installatiedag worden geïnstalleerd. Ze zeggen dan de belofte op en krijgen insignes opgespeld op de Scoutfit en de scouting Koog-Zaandijk das. Elke speltak heeft een eigen blouse in een eigen kleur. Zo herkent iedereen de speltak aan de kleur van de blouse. Bij de ScoutShop kan de nieuwe Scoutfit van desbetreffende speltak worden gekocht of eventueel via internet worden aangeschaft.

Via het inschrijfgeld krijgen nieuwe leden eenmalig de SKZ-das, het installatieteken van Scouting Nederland, de Regiobadge, het groepsnaambandje en het speltakteken.

Ik wil mijn kind inschrijven